Geschiedenis - Clio IV Phase IIAzors' Renault Pagina's


Renault Clio IV Phase II 2016 - heden

Clio IV Phase II

Renault heeft de Clio IV aan een lichte facelift onderworpen. De auto krijgt ledverlichting rondom, anders vormgegeven bumpers en een aantal nieuwe kleuren en afwerkingsmaterialen. De meest in het oog springende wijzigingen zijn aan de voorzijde te vinden. Om te beginnen wordt de luchtinlaat aan de voorzijde smaller en krijgt hij gezelschap van 2 kleinere exemplaren aan weerszijden. De kenmerkende ledstripjes in de grille maken plaats voor C-vormige, in de koplampen geïntegreerde dagrijverlichting zoals we die ook op de Mégane IV en Talisman tegenkomen. Op de Clio IV Phase II houdt Renault ze wel bescheiden en lopen de units dus niet tot diep onderin de bumper door. Ledverlichting is ook wat de achterzijde onderscheidt van de Clio IV zoals we die tot nu toe kenden. Nieuwe wielen en kleuren - 'Rouge Intense', 'Gris Titanium', 'Bleu Iron' en 'Blanc Nacré' - maken het optische feestje compleet.

Clio IV Phase II

Volgens Renault zijn alle bekledingssoorten die je in het interieur aantreft nieuw. De afwerking zou daardoor op een hoger plan komen te staan. Het Bose-audiosysteem uit grotere modellen wordt voor het eerst overgeheveld naar de Clio, die verder keus biedt uit 3 verschillende navigatiesystemen en optioneel voorzien wordt van het inparkeersysteem Easy Park Assist.

Ook hebben de uitvoeringen vanaf nu andere benamingen. Wat begon bij de Zoé en de Twingo III gaat verder over het gamma. Zo heet de Authentique voortaan Life. Daarna komt de Zen, Limited of de luxe Intens.

Ook op motorengebied blijft niet alles bij het oude. De dCi 90 die alle dieselkopers tot nu toe in z'n eentje moest behagen krijgt gezelschap van de dCi 110 Intens die gekoppeld is aan een handgeschakelde zesbak. Die bak wordt ook leverbaar op de TCe 120, een motor die voorheen alleen in combinatie met een automaat verkrijgbaar was.

RS

Clio IV Phase II RS

Echte levensgenieters kunnen nog steeds terecht voor een Clio IV Phase II RS met 200 pk sterke turbomotor en standaard EDC. De gespierde Clio IV Phase II RS is in zijn reguliere vorm goed voor 200 pk. De Trophy is 220 pk sterk. Beide versies zijn voorzien van een zestrapsautomaat met dubbele koppeling die ook middels flippers aan de stuurkolom te bedienen is.

Clio IV Phase II RS

Er valt meer te kiezen dan alleen het aantal pk's. De 200 pk sterke RS is leverbaar met Sport Chassis en is in die vorm het meest geschikt voor dagelijks gebruik. Het Cup-chassis is de middelste versie, die zowel voor het circuit als de openbare weg gebruikt moet kunnen worden. Wie fan is van de circuits, kan voor de 220 pk sterke RS het Trophy-chassis bestellen. In die vorm staat de Clio RS op 18" lichtmetaal en ligt hij vóór 2 cm en achter 1 cm dichter boven het asfalt. De Trophy sprint in 6,6 seconden naar een snelheid van 100 km/h. Zijn topsnelheid ligt op 235 km/h.

De Trophy is eveneens leverbaar met een Akrapovic-uitlaatsysteem. Naast een steviger geluid moet ook de gasrespons zijn verbeterd in combinatie met dit uitlaatsysteem.

R.S. 16 Concept

Clio IV Phase II RS 16

Met de Clio IV Phase II R.S. 16 viert Renault Sport zijn veertigste verjaardag. Eveneens wordt met deze extreme Clio IV terugkeer naar de Formule 1 gevierd. Renault Sport meldt trots dat het gele bommetje de krachtigste auto is die de afdeling ooit op de openbare weg heeft gezet. Onder de kap ligt dan ook een 2.0 viercilinder die dankzij een turbo goed is voor 275 pk en 360 Nm. Wie die cijfers bekend voorkomt, moet even bij zij grote broer kijken. De Mégane III was er als RS 275 Trophy-R met dezelfde aandrijflijn. Ook de transmissie en het koelsysteem van dat model zijn in de Clio R.S. 16 verwerkt. Een uitlaatsysteem van Akrapovic moet voor een stevige brom zorgen. Erg gaaf is de verlichting in finish-vlag design. Helaas zal deze extreme auto voorlopig niet in productie gaan.

Clio IV Phase II RS 16

T E R U G